Terug

Rookvrij ziekenhuis

Het UMC Utrecht is een rookvrij ziekenhuis. Dit geldt ook voor de buitenterreinen inclusief bus- en tramhaltes. Als ziekenhuis stimuleren we een gezonde levensstijl van onze medewerkers, patiënten en bezoekers. In deze omgeving ben je als medewerker een voorbeeld voor patiënten en anderen op het gebied van een gezonde leefstijl.

Wil je stoppen met roken?

Op de website www.ikstopnu.nl vind je informatie over de verschillende manieren van stoppen met roken die je hierbij kunnen helpen. De website is gemaakt door het Trimbos-instituut in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

De basisverzekering vergoedt de kosten voor een stoppen-met-roken-programma. Bij de UMC zorgverzekering hoef je hiervoor geen eigen risico te betalen, maar dit verschilt per zorgverzekeraar. Op het vergoedingenoverzicht van de UMC zorgverzekering lees je precies welke kosten vergoed worden. Ben je klant bij een andere zorgverzekeraar? Via de tabel op de vergoedingenpagina van ikstopnu.nl vind je snel wat jouw zorgverzekeraar vergoedt.

E-sigaret

Het gebruik van een e-sigaret is niet toegestaan.